Voordelen van zonne-energie

zonne-energie

1. Hernieuwbare energiebron

Van alle voordelen van zonnepanelen is het belangrijkste dat zonne-energie een echt hernieuwbare energiebron is. Het kan worden gebruikt in alle delen van de wereld en is elke dag beschikbaar. We kunnen zonne-energie niet opraken, in tegenstelling tot sommige andere energiebronnen. Zonne-energie zal toegankelijk zijn zolang we de zon hebben, daarom zal zonlicht voor ons beschikbaar zijn voor minstens 5 miljard jaar wanneer volgens wetenschappers de zon zal sterven.

2. Vermindert elektriciteitsrekeningen

Aangezien u aan enkele van uw energiebehoeften zult voldoen met de elektriciteit die uw zonnestelsel heeft gegenereerd, zullen uw energierekeningen dalen. Hoeveel u op uw factuur bespaart, is afhankelijk van de grootte van het zonnestelsel en uw elektriciteits- of warmtegebruik. Bovendien bespaart u niet alleen op de elektriciteitsrekening, er is ook een mogelijkheid om betalingen te ontvangen voor de overtollige energie die u naar het net exporteert. Als u meer elektriciteit opwekt dan u gebruikt (gezien het feit dat uw zonnepaneelsysteem op het net is aangesloten).

3. Diverse toepassingen

Zonne-energie kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. U kunt elektriciteit opwekken (fotovoltaïsche energie) of warmte (thermische zonne-energie). Zonne-energie kan worden gebruikt om elektriciteit te produceren in gebieden zonder toegang tot het energienet, om water te destilleren in gebieden met beperkte watervoorziening en om satellieten in de ruimte te voeden. Zonne-energie kan ook worden geïntegreerd in de materialen die voor gebouwen worden gebruikt. Onlangs introduceerde Sharp transparante zonne-energievensters.

4. Lage onderhoudskosten

Zonne-energiesystemen vereisen over het algemeen niet veel onderhoud. U hoeft ze alleen maar relatief schoon te houden, dus een paar keer per jaar schoonmaken is voldoende. Bij twijfel kunt u altijd vertrouwen op gespecialiseerde schoonmaakbedrijven, die deze service aanbieden van ongeveer £ 25- £ 35. De meeste betrouwbare fabrikanten van zonnepanelen bieden 20-25 jaar garantie. Omdat er geen bewegende delen zijn, is er ook geen slijtage. De omvormer is meestal het enige onderdeel dat na 5-10 jaar moet worden vervangen omdat deze continu bezig is om zonne-energie om te zetten in elektriciteit en warmte (zonne-PV versus thermische zonne-energie). Naast de omvormer hebben de kabels ook onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat uw zonne-energiesysteem op maximale efficiëntie werkt. Dus, na het dekken van de initiële kosten van het zonnestelsel, kunt u zeer weinig uitgaven aan onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verwachten.

5. Technologieontwikkeling

De technologie in de zonne-energie-industrie is voortdurend in ontwikkeling en verbeteringen zullen in de toekomst nog intensiever worden. Innovaties in kwantumfysica en nanotechnologie kunnen mogelijk de effectiviteit van zonnepanelen verhogen en de elektrische input van de zonne-energiesystemen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *